ZWANGERSCHAPSBUIKDANS

buikdansen voor zwangeren

Over mij

Hallo! Mijn naam is Marieke, buikdansdocente en moeder van drie dochters. Een jaar of vijftien geleden nam ik mijn eerste buikdansles en sindsdien ben ik verkocht. Ik heb lessen gevolgd bij verschillende buikdansscholen, onder andere in Amersfoort, Den Haag en Amsterdam. In Amsterdam heb ik bij Kaouthar Darmoni een tweejarige intensieve opleiding gevolgd tot buikdansdocent.

Gedurende een deel van deze training was ik zwanger van mijn eerste dochter en ik merkte direct hoe prettig deze manier van bewegen was voor mijn zwangere lijf. Dit is niet gek, want buikdansen is perfect toegesneden op het vrouwelijk lichaam en goed voor alle spieren die je nodig hebt voor een goede zwangerschap en bevalling. Ik ben dan ook intensief blijven dansen tijdens mijn zwangerschappen, zelfs tot een dag voor de bevalling! Ook bij het assisteren bij workshops buikdans voor zwangeren, merkte ik de vele positieve reacties van de cursisten.

Na de geboorte van mijn derde dochter, ontstond bij mij het idee om de goede ervaring die ik heb met buikdansen tijdens de zwangerschap te delen met anderen en cursussen te gaan geven die speciaal gericht zijn op zwangere vrouwen. Ik vind het fantastisch om alles wat buikdans te bieden heeft door te geven aan vrouwen in deze zeer bijzondere, intense, spannende, soms zware en vooral mooie periode van hun leven en hoop dat jij je aangesproken voelt!