ZWANGERSCHAPSBUIKDANS

buikdansen voor zwangeren

Lessen

Elke woensdag van 9:15-10:30 met ingang van 10 augustus 2016

Je kunt elke week en op elk moment in je zwangerschap starten. Je eerste les is gratis. Meld je aan via het contactformulier of via marieke@zwangerschapsbuikdans.nl. Zo kun je me bereiken met vragen en opmerkingen.  

Opbouw
De lessen zijn opgebouwd uit een aantal vaste onderdelen.

We beginnen met een warming up, om de spieren lekker los te maken. Vervolgens besteden we aandacht aan de bekkenbodemspieren, ofwel tijdens een grondoefening, ofwel staande.

Deze aandacht blijven we vasthouden terwijl je een buikdansbeweging oefent. Elke les wordt er een nieuwe basisbeweging uitgediept, zodat je die goed in je lichaamsgeheugen kunt opslaan. Wanneer je de techniek van een beweging goed beheerst, kun je overgaan tot variatie en uitbreiding. Mijn focus ligt tijdens de lessen op techniek en houding, maar natuurlijk ook op expressie en plezier!

We eindigen uiteraard met een uitgebreide stretch en cooling down.

Aan het einde van een serie lessen, zal je een heel aantal mooie buikdansbewegingen kunnen uitvoeren, zoals allerlei shimmy’s en zogenaamde vloeiende ‘waterbewegingen’ als de camel, cirkelbewegingen en 8-vormige bewegingen.

NB: buikdansen tijdens de zwangerschap is in principe geheel veilig; mochten er echter medische redenen zijn waardoor je twijfelt of je mee kunt doen, raadpleeg dan eerst je eigen arts.

Na je bevalling
Bij voldoende aanmeldingen, kun je na je bevalling instromen in een post partum groep. Tijden en data nog nader te bepalen.

Kledingadvies
Losse en lekker zittende kleding, indien je die hebt kun je een sjaal met muntjes of belletjes meenemen. Eventueel een dikke handdoek om op te liggen.